Over Sheila

In april 2013 startte ik mijn eigen bedrijf: destijds Lunch! by Sheila. Daar ben ik erg trots op en ik vertel graag hoe mijn bedrijf tot stand is gekomen en hoe het verder is gegroeid tot Sheila’s Kitchen.

Al ruime tijd voordat ik startte kookte ik voor verjaardagen en andere gelegenheden. En daar kreeg ik steeds het compliment dat ik erg lekkere dingen maak! Die complimenten kreeg ik niet in mijn zoektocht naar een nieuwe parttime baan in Almere, zodat ik die twee zaken combineerde: ik heb van de complimenten over mijn kookkunsten mijn eigen baan gemaakt! Na ruim 18 jaar in allerlei rollen in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, was ik 9 jaar zelfstandig, mobiel en deed ik wat ik super leuk vind; mensen blij maken met mijn kookkunsten! Ik woonde weer om de hoek van mijn werk en reed dagelijks fluitend naar mijn vaste klanten in Almere, Hilversum en Amstelveen.

En sinds het voorjaar 2017 deed ik dat vanuit mijn bedrijfspand aan de Televisieweg in Almere. Bij de start ben ik begonnen vanuit huis, maar het groeide en het groeide. De keuken, de garage, de schuur, de oprit, alles stond vol met spullen van mijn zaak. Dus na een leuke periode van organiseren en klussen, had ik sinds 2017 een pand met een professionele keuken, ruimte om mijn foodtruck binnen te stallen en ruimte genoeg om al die ingrediënten op te slaan die nodig zijn om voor duizenden klanten het lekkerste uit Suriname te maken!

Daarbij groeide de activiteiten uit van enkel lunch, naar het verzorgen van allerlei gelegenheden waar lekker gesmuld werd, zodat ik ook medio 2017 de naam heb omgedoopt naar Sheila’s Kitchen, om duidelijk te maken dat ik meer deed dan alleen lunch!

Naast de lunch verzorgde ik namelijk ook lekkernijen op evenementen. Van het Nationale Flyball event van KC Pampus in Almere tot aan hippe trending StartUps in de Gouden bocht van de Herengracht, van verjaardagspartijtjes in de voortuin van de buren, tot aan gezellige bedrijfsborrels bij de ING Bank, van het jubileum van de brandweer in Naarden, tot aan de start van een ballonvaart van de Rabobank in het Gooi en haar klanten, allemaal hebben ze kunnen genieten van mijn Surinaamse broodjes, heerlijk Surinaams fingerfood en/of mijn Surinaamse buffetten. Klik ook hier voor meer info en foto’s.

Na 9 jaar met veel plezier en liefde het lekkerste uit Suriname te hebben gemaakt en met evenzoveel liefde te hebben geserveerd, was ik echter weer toe aan iets nieuws…..

Want ondanks dat ik het supergezellig vond met mijn dames in de keuken, met mijn smullende gasten bij mijn truck, op alle gezellige events en zeker ook op alle sfeervolle buurtkeukens, desondanks miste ik het bedrijfsleven. Ik ga van koken weer mijn hobby maken en ga weer terug naar kantoor!

Zodoende stopt Sheila’s Kitchen voor mij. Mogelijk komt er een doorstart met een overname partij, maar dan ben ik er niet meer bij.

Zeker met mixed feelings, maar ik ben blij dat ik dit besluit heb genomen. Ik ga jullie allemaal missen, ik ga jullie enthousiaste reacties missen en ik ga ook het rondrijden in mijn truckje missen, maar ik kijk met veel trots terug op de afgelopen 9 jaar! Ik ben trots op wat ik heb opgebouwd, trots dat ik jullie heb kunnen laten smullen en trots op mijn besluit nu toch weer het roer om te gooien.

Wie weet gaat het op den duur weer kriebelen, dus wie weet tot dan, maar voor nu in ieder geval met lieve groetjes,

Sheila